ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΛΑΣΠΟΛΟΓΟ ΔΟΚΤΟΡΑ

Δελτιο Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε απάντηση λασπολόγου δόκτορα που εμφανίζεται  σε τηλεοπτικούς σταθμούς και μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως  φυσικό πρόσωπο  με την ιδιότητα του υπαλλήλου του ΚΕΕΛΠΝΟ  και ‘παντογνώστη’ σε θέματα ναυαγοσωστικής

Απαντάμε τα εξής

1. Το ΠΔ 31/2018  Σχολές  ναυαγοσωστικής εκπαίδευσης,  είναι πρόταση και εισήγηση της αναγνωρισμένης από το νόμο Ένωσης Σχολών Ναυαγοσωστικής Ελλάδος  όπου απαρτίζεται από το 95% των αναγνωρισμένων σχολών της χώρας.

 Ο εν λόγω κύριος ουδέποτε υπήρξε μέλος μας.

2. Η τελική  μορφή του Π.Δ  είναι αποτέλεσμα διαβούλευσης  των παρακάτω θεσμικών φορέων

α) ΚΕΔΕ

β) ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

γ) ΥΠΟΥΡΓΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

δ) ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ε) ΕΝΩΣΗΣ ΣΧΟΛΩΝ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

3. Κατά το πρώτο έτος  εφαρμογής του ήτοι το 2018, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του ΥΕΝ  και της ΕΣΝΕ, καταγράφηκαν  88 θάνατοι λουόμενων, εκ των οποίων  κανένας δεν προήρχετο  από  πνιγμό στις περιοχές όπου είχαν τοποθετηθεί και επέβλεπαν  ναυαγοσώστες.

Σύμφωνα με τα ανωτέρω,   απαιτούμε να σταματήσει ΑΜΕΣΑ η διασπορά ψευδών και συκοφαντικών ειδήσεων  από τον εν λόγω  «δόκτορα»,

Καθόσον οι ενέργειες του αυτές  υπονομεύουν μια αξιόλογη νομοθετική προσπάθεια που ήδη έχει αποφέρει καρπούς, με αισθητή  μείωση του αριθμού των πνιγμών ανά την Επικράτεια, τρομοκρατούν δε τους πολίτες, δημιουργώντας τους έντονο αίσθημα ανασφάλειας, καθώς αφήνει σαφώς να εννοηθεί ότι η ναυαγοσωστική κάλυψη είναι ανύπαρκτη.

Με το παρόν εκφράζουμε την εντονότατη αγανάκτηση και διαμαρτυρία μας για την ως άνω συμπεριφορά και επιφυλασσόμεθα παντός νομίμου δικαιώματος μας.